Skip to content Skip to footer
La Màquia-Azadi Jin

Som un grup transfeminista no mixte (de dones, bolleres, trans i identitats no binàries) organitzat a Catalunya. Ens trobem repartides pel territori entre l’àmbit rural i urbà. Vam néixer el 2019 després d’un seminari no-mixte sobre Jineolojî i, des d’aquesta connexió internacionalista i inspirades en el Moviment d’alliberament de dones del Kurdistan, vam començar a treballar per aterrar moltes d’aquestes idees i aprenentatges en el nostre territori. Així, des d’una perspectiva antiautoritària i anticapitalista, ens hem constituït com a grup organitzat amb l’horitzó d’enfortir la xarxa de solidaritat transterritorial.

Aquesta forma organitzativa ens permet un compromís a llarg termini per a donar resposta a les necessitats concretes dels nostres territoris mentre, a la vegada, articulem una resposta internacional a l’opressió dels sistemes de dominació.

La nostra proposta és la construcció d’un front transfeminista per a la defensa de la vida a través de l’aliança de dones i identitats dissidents de gènere davant les violències estructurals que rebem.

Una aliança que va més enllà de la coordinació o el suport simbòlic, que consisteix en una aliança en el pla estratègic i també per a donar respostes a les necessitats

materials, polítiques i emocionals de la realitat quotidiana dels nostres pobles i barris. Per a nosaltres no hi ha lluita si no es posa el cos. Moltes vegades és qüestió de com relatem la història que ens va precedir i també la pròpia. En l’actualitat, apostem per ampliar i fer més complex el subjecte polític.

La majoria de nosaltres veníem d’estar sempre en la pràctica, però en aquest moment hem necessitat desenvolupar un marc teòric, fruit d’un diàleg entre teories de diferents corrents ideològiques i la pràctica en els nostres territoris.

Per això, des del 2019 hem posat el focus en definir la nostra línia política fent formacions i debats, apostant per conviure juntes almenys un cap de setmana al mes, per marcar les bases ètiques i polítiques del grup i aprofundir en alguns aspectes teòrics i pràctics de la lluita.

Apostem per l’autodefensa, entesa de forma àmplia, com ens han ensenyat les companyes kurdes. En ella, la formació és de vital importància, per això part de la nostra acció va encaminada a la formació. Alhora que també entenem imprescindible la presència al carrer, l’incidència política als nostres pobles i barris, sumant-nos o mobilitzant accions, tant en relació amb l’internacionalisme com en respostes més focalitzades al territori.

Estratègicament, apostem per organitzar-nos i promoure la no mixticitat. Conscients que n’hi ha moltes modalitats, nosaltres apostem per una de dones, bolleres, trans e identitats no binàries. Entenent que aquests espais ens ajuden a enfortir-nos i avançar en els nostres objectius.

Kurd1-860x450_c
teemu-paananen-rd5uNIUJCF0-unsplash
alessandro-sacchi-NUFnfYd09iI-unsplash
kaspars-upmanis-nD2WzCZrlLE-unsplash
roel-dierckens-LzGjfk1SeDw-unsplash